Zeilboot

Geplaatst op: 15-02-2013

De zeilboot is wellicht de oudste boot de we kennen. Door middel van de kracht van de wind wordt deze boot door het water gestuwd. Grote (handels)boten van vroeger waren voorzien van vele grote zeilen om het gevaarte zo in de juiste richting te leiden. Tegenwoordig worden zeilboten voornamelijk gebruikt voor pleziervaren. De belangrijkste onderdelen van een zeilboot zijn natuurlijk de romp en de zeilen. Op de romp vindt u ook de boeg, deze bevindt zicht aan de voorzijde van het schip. De romp is veelal gemaakt van kunststof omdat dit materiaal de minste last heeft van natuurinvloeden. Ook is het relatief licht

Zeilboot kopen

Wanneer u besluit om een zeilboot aan te schaffen moet u goed rekening houden met uw eigen wensen. Wilt u veel invloed hebben op het vaartuig of wilt u rustig varen en veel touwtjes uit handen kunnen geven. Daarnaast moet u denken aan de bewegelijkheid van uw zeilboot. Vaart u graag op open water of door kanalen? Dan komen we meteen terecht bij de lengte van uw mast? Velen zijn ook inklapbaar maar natuurlijk erg lastig wanneer u dit veelvuldig moet doen.

Zeilboten: vaartuig zonder brandstofkosten

Wanneer u graag sportief bezig bent op het water, dan is een zeilboot een erg leuke uitkomst. Daarnaast zijn de gebruikskosten lager omdat er geen brandstofkosten zijn. De wind is immers de brandstof en deze is gratis. Echter, er zijn ook zeilboten die te besturen zijn met een extra motor, maar dit is uiteraard niet noodzakelijk. .