Sportboot

Geplaatst op: 15-02-2013

Bent u een sportieve vaarder en houdt u wel van een adrenaline kick? De sportboot is een goede optie voor u. Een sportboot is geschikt voor een ruige tijd op het water met 2 tot 6 personen, afhankelijk van de omvang van de sportboot. Velen hebben standaard een open kajuit die men (gedeeltelijk) af kan sluiten door middel van een dakzeil. Zodoende kunt u ook met wisselvallig weer het water op.

Het juiste vaarwater voor een sportboot

Een sportboot is, zoals al gezegd, zeer geschikt voor de wat sportievere vaarders. Het is het ideale vaartuig om met volle snelheid over het water te scheren. Een groot meer biedt voldoende ruimte om de maximale snelheid van een sportboot uit te proberen. Ook grotere wateren zoals bijvoorbeeld de Rijn en de Maas bieden de uitdaging die u nodig heeft. Ook een kanaal kan leuk zijn, al is de kans dan aanwezig dat u moet wachten bij bruggen en sluizen. 

Hoe hard kan uw sportboot?

De maximale snelheid van uw sportboot hangt samen met het gewicht van de boot, het gewicht van de opvarenden en de kracht van de motor. Daarnaast is ook van belang hoeveel weerstand de boot heeft van het water. Bij een krachtige boot komt de voorzijde los van het water, daardoor heeft de boot minder weerstand van het water en kan deze nog harder. Zodoende kan een lichte boot met minder pk's een hogere snelheid op het water behalen dan een zwaarder model. Kortom: bent u sportief ingesteld en houdt u wel van een beetje sensatie op het water, dan is een sportboot hetgeen dat u zoekt!