Sloepen

Geplaatst op: 27-02-2013

De sloep is wellicht het bekendste en meest Hollandse vaartuig. Deze boot kunt u beslist scharen onder de plezierjachten. De grote en luxe sloepen kunnen wel 16 opvarenden herbergen, echter zullen de meeste modellen een advies uitdragen van maximaal 10 personen. Een sloep oogt als een klassieke boot door zijn mooie rondingen en stootrand gemaakt van geweven touw. Toch kunnen ook de wat sportievere vaarders hun hart ophalen, want de hedendaagse sloep is namelijk voorzien van een uitstekende motor en kan snelheden behalen van 30 km/h.

Maril

In Nederland hebben we een bekende fabrikant van sloepen, Maril. Deze oerdegelijke sloepen hebben een gedegen afwerking en zijn verkrijgbaar in vele prijsklassen en uitvoeringen. Men kent 4 types, de Maril 5,6,7 en 8. Al deze types staan voor een speciale ervaring. Zo is de Maril 5 een sloep die is gericht op intensief gebruik, de Maril 6 is een combinatie van luxe en laag, Maril 7 is een boot waar u heerlijk op kunt gaan genieten en de Maril 8 is het paradepaardje van dit merk.

Een sloep kopen, hoe doet u dat?

Wilt u graag een sloep kopen of denkt u er over na om dat te doen? Bootselect.nl heeft enkele bruikbare tips voor u. Bepaal op welke locaties u uw sloep wilt gebruiken. Wilt u bijvoorbeeld varen op vele verschillende wateren? Kies dan voor een kleiner model omdat u deze eenvoudig kunt vervoeren met behulp van een trailer. Bent u een mooi-weer-vaarder of  houdt een regenbuitje en wat wind u niet tegen om heerlijk met uw sloep het water op te gaan? Kies dan voor een sloep met kajuit (verkrijgbaar tegen een meerprijs) of kies voor een model met een dakzeil. Zodoende kunt u ook het water op als het weer iets minder florisant is, zoals helaas in Nederland regelmatig het geval is. Tot slot niet geheel onbelangrijk, met hoeveel personen wilt u gaan varen? Door middel van gedegen research krijgt u een overzicht van uw opties binnen uw budget.