Motorboot

Geplaatst op: 14-02-2013

De officiële uitleg van een motorboot is: Een boot die mechanisch wordt voortgedreven door middel van een motor. Deze voortstuwing komt voort uit een motor met propeller die in het water steekt. Een motor boot (denk hierbij aan een kleine boot met maximaal 8 inzittende) wordt vaak gebruikt in stillere kleine wateren. Men gaat voor een rustig dagje op het water onder het genot van een hapje en een drankje. In een motor boot dient de bestuurder zorg te dragen voor de veiligheid van alle inzittende. De bestuurder is in het bezit van een vaarbewijs en zorgt voor veiligheidsmaatrelen zoals een brandblusser en reddingsvesten.

Een motorboot met dekzeil

Een motorboot is voorzien van een open kajuit, zodoende kan men optimaal genieten van het mooie weer. Bij wisselvallig weer kunt u er echter toch op uit, want u kunt uw motorboot voorzien van een dakzeil. Daardoor is het toch mogelijk om droog te zitten. Al is het sfeervoller om heerlijk in het zonnetje te kunnen zitten, is een dakzeil wel handig om een korte tijd van regen te overbruggen. Een motorboot is veelzijdig, zodoende beginnen veel beginnende vaarders met een dergelijk vaartuig. De boot is gemakkelijk te besturen en door de geringe omvang kan er weinig fout gaan. Echter is er wel voldoende ruimte voor passagiers, dus voor pleziervaarders is een motorboot ideaal.

Motorboot met stuur

De motorboot is verkrijgbaar in twee varianten. Het is mogelijk dat er een buitenboordmotor achter in de boot zit. De boot wordt dan vanuit de achterkant van de boot bestuurd. Het is echter ook mogelijk dat er een stuur in de boot zit. In dat geval zit of staat de bestuurder vaak midden in de boot tussen de rest van de pasagiers.