Motorboot vaarroutes

Geplaatst op: 15-02-2013

Wilt u er even tussenuit, even weg uit de drukte en lekker genieten met het gezin, de vrienden of uw familie? Dan zult u eens een motorboot moeten huren en lekker varen. Het varen brengt ontspanning en gezelligheid en u zult u manifesteren door schitterende landschappen en adembenemende natuur. Om het u nog wat eenvoudig te maken hebben we een aantal schitterende vaarroutes voor de motorboot voor u beschreven, zeker het lezen waard.

Varen in Overijssel

Het varen in Overijssel is bekend door de Kalembergergracht die u een inkijk geeft in het Venetië van ons land. Met deze reis krijgt u een inkijk binnen de schitterende achtertuinen waarbij u onder andere Giethoorn, Vollenhove, Blokzijl en Steenwijk passeert. Ook passeert u Zwartsluit, een passage die u niet kunt missen. Dat een motorboot vaarroute door Overijssel volgen een must is laat duidelijk zijn. Overigens is deze vaarroute perfect te combineren met de fantastische Friese Meren route.

De Friese Meren route

Bij deze schitterende route start u in Langelille waarna u de reis voort zet richting Heerenveen. Nadat u op bezoek bent geweest in Heerenveen gaat u door richting Akrum om daarna Grou toe te voegen aan de vaarroute. Vervolgens zal deze prachtige toch zich doorzetten via het Prinses Margriet kanaal waarbij u vervolgens zo door Sneek en Ijlst heen vaart richting de Heeg. De laatste meters gaat u afleggen via Langweer richting het Tjeukemeer waarna u via de Pier Christiaansloot weer terug zal keren op het begin punt Langelille.