Jachten

Geplaatst op: 15-02-2013

Jachten zijn ontzettend kostbaar, ook in de aanschaf. Daarom is het van belang dat u goed geïnformeerd op zoek gaat naar een jacht. Jachten zijn te verkrijgen in allerlei verschillende merken die allen haar eigen kenmerken en pluspunten hebben. Een aantal groten bekende jacht merken zijn bijvoorbeeld Bavaria, Pedro, Linssen en Favorite. Op deze jachten van de grootste merken kunt u vaarroutes afleggen op bijvoorbeeld de Maasplassen in Midden Limburg. Het grootste aaneengesloten watersportgebied ligt niet in Friesland zoals veel mensen denken, maar in Limburg. De Maasplassen in Midden Limburg zijn dan ook ideaal om te varen. Daarbij is de omgeving prachtig.

Toervaarders

De meeste bestuurders van jachten zijn toervaarders. Toervaarders zijn mensen die een hele dag, een heel weekend of in sommige gevallen zelfs een hele week op hun boot doorbrengen. Zo trekken ze van haven naar stadje en door naar een schitterend dorp, al genietend van de omgeving. Deze toervaarders ervaren de serene rust van een jacht en genieten daarbij van het schitterende uitzicht, de fantastische natuur en de sfeervolle bedrijvigheid op en rond het water.

De grens over

Een reisje op een jacht zorgt voor de nodige ontspanning en gezelligheid. Daarbij verkent u de omgeving van heel Nederland. Veel liefhebbers van jachten willen ook graag buiten Nederland gaan varen. Dat is mogelijk, maar er dient wel rekening te worden gehouden met enkele zaken. Wanneer u het buitenland bezoekt met uw jacht, heeft u hiervoor een aantal documenten nodig. Deze documenten zijn voor zowel uzelf als de boot verplicht. Dit zijn documenten zoals ICP, Vlaggebrief en Zeebrief voor de jacht en documenten zoals ICC, Paspoort en Theoretische Kust Navigatie voor de bestuurder. Daarbij zijn logischerwijs ook de vaarbewijzen verplicht.