Cruiseboten

Geplaatst op: 15-02-2013

Een cruiseboot, ook bekend als cruiseschip, is een groot passagiersschip bedoeld voor het vermaken en vervoeren van mensen tijdens een cruisevaart. De meeste bestemmingen van deze cruiseboten zijn de zonnige bestemmingen, maar ook zijn er een aantal andere zeer populaire bestemmingen. De cruiseschepen die naar deze bestemmingen reizen zijn vaak complete leefgemeenschappen die vergelijkbaar zijn met het formaat van een dorp. In wezen is de cruiseboot een drijvend eiland waar de passagier van alle gemakken is voorzien.

Bestemmingen cruisevaart

Een cruisevaart gaat voornamelijk naar zonnige bestemmingen zoals landen rondom de Middellandse Zee en landen rondom de Carribbean. Ook zijn bestemmingen zoals Alaska, de Zuidpool en Noorwegen zeer populair voor een cruisetocht in de zomer. Naast een cruise op de zee, vindt er ook zeer vaak een cruisevaart plaats op de een grote rivier. Bij een cruisetocht over een grote rivier moet u denken aan rivieren zoals de Nijl, Rijn of Donau. Vooral de cruisetochten over de grote rivier de Nijl zijn zeer populair bij het grote publiek. Bij deze cruisevaart maakt de passagier kennis met de cultuur en het overheerlijke weer. Daar komt de luxe van de cruise nog eens bovenop.

Luxe cruise

De cruisevaarten hebben vele luxe te bieden en de faciliteiten die op deze cruises aanwezig zijn zeer uiteenlopend. Zo treft u op een luxe cruise faciliteiten zoals zwembaden en een sauna, maar kunt u ook uw kinderen met een gerust hart achterlaten bij de kinderopvang. Wanneer u zelf gaat voor wat ontspanning, heeft u de gelegenheid tot het bezoeken van een casino, het theater en kunt u midgetgolfen. Ook kunt u kiezen voor een middag ontspanning in de beautycentra of sporten in de aerobicszaal.