Casco boten

Geplaatst op: 13-02-2013

Bent u een echte klusser of wilt u zelf tot in het kleinste detail bepalen wat er met uw boot gebeurd? Dan is een Casco boot iets voor u. Een casco boot kunt u vergelijken met een huis dat casco opgeleverd wordt: helemaal kaal, zonder enige installaties. Eigenlijk bestaat een casco boot alleen uit het geraamte, dus deze is geheel naar eigen smaak aan te passen. Hiervoor is echter wel kennis en vakmanschap nodig, maar het is ook mogelijk om dit uit handen geven en hier een professioneel bedrijf voor in te schakelen. Dit brengt wel extra kosten met zich mee en is dan ook een stuk duurder als een voorgefabriceerde boot kopen met mogelijkheden om het naar uw smaak af te stylen.

Casco boot als hobby project

Een casco boot wordt veelvuldig gekocht als hobby-project. Zodoende kunt u geld besparen en heeft u een leuk project lopen waar u uw ziel en zaligheid in kwijt kunt. Wanneer u heeft besloten om dit voor het eerst te gaan doen raden wij u een kleine sloep aan. Zo maakt u kleinschalig kennis met het managen van een dergelijk project. De afronding is vaak al in zicht en zodoende heeft u er ook snel plezier van en weet u of het ook echt iets voor u is. Wanneer u klaar bent met uw eerste casco boot kunt u uitwijken naar een grotere boot. De financiering hiervan kunt u halen uit de eventuele winst van uw eerste project.

Voor onderdelen of informatie over een casco boot kunt u terecht bij enkele aanbieders waar wij goede ervaringen mee hebben.