Boottrailers

Geplaatst op: 15-02-2013

Wanneer u een boot heeft moet u deze natuurlijk ook kunnen vervoeren. Niet alle kanalen en open wateren zijn per boot bereikbaar. Een goede, betrouwbare en bewegelijke boot trailer is dan ook een vereiste zodat u uw boot van en naar het water kunt vervoeren. Voor elk type boot is er een trailer beschikbaar. Heeft u een kleine boot of jetski dan is een 1-asser vaak voldoende. Echter, wanneer uw boot van een omvangrijkere schaal is dan raden wij u een 2-asser aan.

Om een lichte boot te vervoeren is een comfort-compact model voldoende. Een zelf remmend systeem is hierbij dan ook overbodig. Wanneer u op zoek bent naar een boot trailer voor uw vaartuig zijn de volgende drie criteria van groot belang:

  • Lengte
  • Gewicht
  • Beschikbaar budget

Wanneer uw (geladen) boot boven de 1400 kilogram weegt, raden wij u een 2-asser aan met een zelf remmend systeem. Anders heeft u de kans dat de boot trailer voorbij uw auto schiet tijdens het remmen en dat kan resulteren in gevaarlijke situaties.

Het budget dat u beschikbaar heeft kunt u besteden in 3 verschillende klassen: Economy, Comfort en Exclusive. Economy staat voor de standaard in deze serie, hierbij hoeft u geen extra luxe te verwachten. In de categorie Comfort heeft u alles wat nodig is, zonder extra's. Bij een boot trailer uit de Exclusive serie kunt alles verwachten dat bij een trailer past en meer. Zo beschikt een exclusieve boot trailer bijvoorbeeld over een automatisch takel systeem in plaats van een handmatig takelsysteem. Zodoende kunt u uw boot eenvoudig op de trailer plaatsen en deze zonder al te veel moeite vervoeren.